Kladdkakekakor

 
ca 12 st
 
225 g mörk choklad
60 g smör
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 stora ägg
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver
 
Sätt ugnen på 175°C.
Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över vattenbad.
Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke.
Vispa ägg, farinsocker och vaniljpulver vitt och pösigt i en annan bunke.
Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen.
Tillsätt de torra ingredienserna och vispa tills allt går ihop.
Ställ smeten i frysen i 30 minuter.
Forma degen till 10-12 bollar med hjälp av en glasskopa, ca 4-5 cm i diameter, eller rulla dem för hand.
Lägg dem glest på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 9-12 minuter.
Låt dem svalna på ett galler.