Avokadosallad med mango och honungsvinägrett

 
Till ca 10 personer
 
1 ask (ca 250g) gula körsbärstomater
1 väl mogen mango
4 avokados
1/2 rödlök
1 påse babyspenat (ca 80g)
1 ask gula mangoldskott (ca 100g)
1 kruka basilika
2 paket cocktailmozzarella (á 125 g)
 
Honungsvinägrett:
1/2 liten schallottenlök
1 msk honung
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
 
Garnering:
1/2 msk flingsalt
1 dl pumpakärnor
1 krm nymald svartpeppar
 
Halvera körsbärstomaterna.
Skala och skär mango och avokado i klyftor.
Skala rödlöken och skär den i skivor.
 
Vinägrett:
Skala och hacka löken.
Blanda lök, honung och vinäger.
Häll i oljan, först droppande och sedan i en fin stråle.
Smaka av med salt och peppar.
 
Lägg upp alla ingredienser på ett stort fat.
Ringla över dressingen.
Blanda flingsalt och pumpakärnor och strö över salladen.
Krydda med svartpeppar.
 
Häll på dressingen precis innan salladen ska serveras.