Fläskfilépasta med basilika och citron

 
 
4 portioner
 
300 g pasta
500 g fläskfilé
8 champinjoner
smör eller olja att steka i
2 dl creme fraiche
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
rivet skal av 1 citron
eventuellt lite mjölk att späda ut såsen med
salt och peppar
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Putsa fläskfilén och skär den i strimlor eller tunna skivor.
ansa champinjonerna och klyfta dem.
Bryn fläskfilén i lite smör eller olja och tillsätt sedan svampen som får brynas på i någon minut.
Mixa ihop basilika, creme fraiche och vitlök med en mixerstav.
Rör ner blandningen i pannan och låt allt koka ihop. 
Smaka av med salt, peppar och finrivet citronskal.
Späd eventuellt med lite mjölk om såsen blir för tjock.
 
Häll vattnet från pastan och blanda ihop pasta och sås.
Servera med en god sallad.