Kanelbullekladdkaka

 
10-12 bitar
 
Kaka:
200 g smör
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk malen kardemumma
4 ägg
 
Rippel:
25 g smör
2 msk strösocker
2 msk malen kanel
 
Pärlsocker
 
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret till kakan.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner smöret.
Vispa till sist ner äggen.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form med löstagbar kant.
 
Smält smöret till rippeln och rör ner socker och kanel.
Ringla kanelsmöret över kakan i en spiral, inifrån och ut, som mönstret på en kanelsnäcka.
 
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 
Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten, det är ju en kladdkaka :)