Delize alla romagnola

 
 
 
4 portioner
 
färska lasagneplattor (helst på rulle, men stora plattor går också bra)
1 pkt bechamellsås
1 burk tomatsås (typ pastasås)
kokt skinka
zuccini
emmentalerost
salt & svartpeppar
 
Bred ut två lasagnebitar ungefär lika långa som en vanlig skärbräda.
Täck med skivor av emmentalerost.
Skär skivor av zuccinin med osthyvel och lägg ovanpå osten.
Toppa med skinka.
Rulla i hop rullarna hårt (från kortsidan) och plasta in i plastfolie och låt ligga kallt i en stund (då är det lättare att skära dem i fina bitar som håller i hop).
 
Häll ett lager med bechamellsås i botten på en ugnsform.
Skär pastarullarna i ca 4 skivor var.
Lägg dessa ”stubbar” med snittytan uppåt i formen.
Häll över resterande bechamellsås.
Ringla över tomatsås efter smak.
Strö över riven ost (emmentaler även här eller annan smakrik ost).
Salta & peppra.
Ställ in formen i 225C ca 20 min.
 
Servera med en god sallad och en bit bröd.