Kalkonnuggets med mangosås

 
 
4 portioner
 
2 msk rapsolja
600 g kalkonschnitzel
salt och peppar
ströbröd till panering
1 ägg
 
100 g tärnad mango
1 dl creme fraiche
finrivet skal från 1 lime
1 krm sambal oelek
salt
 
Sätt ugnen på 225 °C.
 
Ringla oljan på en ugnsfast plåt.
Skär kalkonen i nuggets, ca 4x4 cm stora.
Krydda med salt och peppar.
Lägg ströbröd i en skål och vispa upp ägget i en annan.
Vänd kalkonbitarna först i ägg och sedan i ströbröd.
Placera kalkonbitarna på plåten och tillaga dem högt upp i ugnen i 10-12 minuter.
Vänd på dem efter halva tiden.
 
Mosa mangobitarna lätt och blanda dem med creme fraiche, limeskal och sambal oelek.
Smaka av med salt.
 
Servera kalkonnuggetsarna med mangosåsen, nykokt ris och en god sallad.