Pad Thai

 
4 portioner
 
300 g risnudlar
500 g kycklingfilé
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1-2 röda chilifrukter
1 msk fisksås
2 msk ostronsås
1/2 msk kinesisk soja
3 msk vatten
saften av 1 lime
1 tsk strösocker
3 vårlökar
2 dl groddar
2 ägg
Hackade jordnötter till servering
 
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
 
Strimla ycklingfiléerna tunt (lättast om de är lite halvfrysta) och strimla de gula lökarna.
Bryn kycklingen och löken i lite olja i en het panna.
 
Skiva vitlöken och chilin tunt och blanda det med fisksås, ostronsås, soja, vatten, limesaft och socker.
Skär vårlöken i bitar och vispa äggen lätt i en separat skål/mugg.
 
Häll vattnet från nudlarna och vänd ner kyckling/lök, såsen och de vispade äggen.
Rör runt så att äggen fördelas och tillagas i eftervärmen från pastan.
Blanda ner vårlök och groddar.
 
Servera med hackade jordnötter (går också bra med cashewnötter) och klipp lite färsk koriander över.