Kycklinglasagne med spenat
6 portioner
12 lasagneplattor
400 g spenat
olivolja
Ostsås:
4 msk smör
5 msk vetemjöl
1 liter mjölk
150 g riven västerbottenost
salt och vitpeppar
Kycklingfärssås:
500 g kycklingfärs
1 finhackad gul lök
3 rivna vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1 dl vitt matlagningsvin
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret till såsen i en stor kastrull och vispa i mjölet.
Späd med mjölken, lite i taget, under vispning.
Låt såsen sjuda i 3-4 minuter på svag värme.
Blanda ner västerbottenosten (men spara 1 dl till att strö över lasagnen) och rör om tills det smälter.
Smaka av med salt och peppar.
Fräs lök och vitlök i oljan utan att det tar färg.
TIllsätt färsen och bryn tills det får lite färg.
Rör i rosmarin och tomatpuré och låt det fräsa med i ett par minuter.
Häll ner tomater och vin och låt det puttra ihop under lock i 5 minuter.
Mosa tomaterna lätt med baksidan av en slev om det behövs.
Smaka av med salt och peppar.
Stek spenaten hastigt i lite olja.
Salta och peppra lätt.
Smörj en ugnsfast form och häll lite av ostsåsen i botten.
Varva sedan lasagenplattor, kycklingfärssås, ostsås och spenat.
Översta lagret ska vara lasagneplattor och ostsås.
Strö resten av den rivna osten överst och gratinera sedan lasagenen mitt i ugnen i 30-40 minuter.
Lägg på folie om det börjar bli bränt.
Servera lasagnen med en god sallad.