Fläskfilé i grönpepparsås

 
 
4 portioner
 
600 g fläskfilé
smör eller olja att steka i
140 g tärnad bacon
10 små steklökar
250 g färska champinjoner
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 tsk svartpeppar
2 msk grönpeppar
1 tsk kinesisk soja
1 msk koncentrerad kalvfond
3 msk finhackad persilja
2 msk dijonsenap
1/2 dl vatten
 
Putsa fläskfilén och skär den i skivor.
Krydda med salt och peppar och bryn den i smör eller olja och lägg sedan över i en stor gryta.
Knaperstek bacontärningarna och lägg dem sedan på hushållspapper att rinna av.
Skala löken och ansa champinjonerna.
Skär champinjonerna i kvartar och bryn dem tillsammans med löken.
Lägg över champinjoner, lök och bacon i grytan tillsammans med fläskfilén.
 
Vispa ner creme fraiche, grädde, svartpeppar, grönpeppar, soja, kalvfond, persilja, senap och vatten i stekpannan och låt puttra i ett par minuter innan såsen hälls över köttet i grytan.
Låt koka ihop i någon minut.
 
Servera köttet med såsen, kokt (eller pressad) potatis och en god sallad.