Schnitzel med persiljestomp och dijonkräm




4 portioner
 
900 g potatis
300 g palsternacka
1 dl mjölk
2 msk smör
1 ask fryst, finhackad persilja
salt och peppar
 
2 dl rysk yoghurt
2 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 krm salt
 
1-2 dl vetemjöl
2 ägg
3 msk dijonsenap
1-2 dl ströbröd
600 g fläskschnitzel
salt och peppar
smör eller olja att steka i
 
200 g frysta, gröna ärter
 
Skala och skär potatis och palsernacka i jämnstora bitar.
Koka dem i lättsaltat vatten tills de blivit mjuka.
 
Blanda yoghurten med dijonsenap och honung.
Smaka av med salt och ställ såsen åt sidan.
 
Lägg vetemjöl på en tallrik.
Vispa ihop ägg och dijonsenap i en djup tallrik och lägg ströbröd på en tredje tallrik.
Krydda fläskschnitzeln med salt och peppar och vänd dem sedan i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbrödet.
Stek köttet frasigt i smör eller olja i 2-3 minuter, tills det är genomstekt.
 
Värm gröna ärter enligt förpackningens anvisning.
 
Häll bort vattnet från potatisen och tillsätt mjölken (gärna värmd), smör och persilja. 
Mosa med en gaffel/potatisstomp eller vispa med en elvisp till ett stomp.
Smaka av moset med salt och peppar.
 
Servera den frasiga schnitzeln med potatisstomp, dijonkräm och gröna ärter.