Västerbottenpaj

 
 
1 paj
 
Pajbotten:
100 g smör
1 dl vetemjöl
ev 1-2 msk vatten
 
Fyllning:
2 ägg
2 dl vispgrädde
200 g riven västerbottenost
salt och peppar
 
Hacka ihop smör och mjöl till pajdegen och knåda till en smidig deg. 
Tillsätt vatten om det behövs.
Tryck ut degen i en pajform och ställ den kallt i kylskåpet i 30 min.
 
Sätt ugnen på 200°C.
Nagga pajbotten med en gaffel.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
 
Sprid ut osten i pajskalet.
Blanda ägg och grädde och häll över osten.
Krydda med salt och peppar.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ytterligare 20 minuter.
 
Servera pajen som tillbehör på en buffé eller tillsammans med creme fraiche, finhackad lök och löjrom.