Kycklingcurry med moghrabiah
4 portioner
500 g kycklingfilé
smör eller olja att steka i
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk mald ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1 krm chilipulver
1/2 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 dl Moghrabiah
matyoghurt till servering
Koka upp vatten i en kastrull och koka Moghrabiahn i ca 20 minuter, enligt förpackningens anväsning.
Rensa kycklingfiléerna och skär dem i munsbitar.
Bryn dem i smör eller olja i en stekpanna och flytta sedan över dem till en gryta.
Finhacka vitlöken och tillsätt den med tomatpuré och kryddorna och fräs på i någon minut.
Häll på vatten och blanda ner creme fraiche och låt puttra i ca 5 minuter.
Servera kycklingcurryn med den nykokta Moghrabiahn och en klick matyoghurt.