Krämig laxpaj med romsås
4 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
Fyllning:
300 g varmrökt lax i bit
150 g färsk spenat
1 gul lök
150 g riven Västerbottenost
3 dl creme fraiche
3 ägg
salt & peppar
Romsås:
2 dl creme fraiche
röd stenbitsrom
1 msk finhackad dill
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda ingredienserna till degen till en smidig deg och tryck ut i en pajform.
Degen behöver inte förgräddas.
Hacka spenaten och finhacka löken.
Fräs i lite smör eller olja till vätskan försvunnit.
Dela laxen i bitar och strö den tillsammans med spenat och lök i pajskalet.
Salta och peppra.
Blandacreme fraiche, ägg och ost och häll över pajen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i 30-40 minuter.
Tills äggstanningen stannat och fått en fin färg.
Blanda ingredienserna till såsen och servera den till pajen tillsammans med en god sallad och kanske en bit bröd