Vegetarisk currygryta med kokos och paprika

 
 
4 portioner
 
500 g sötpotatis
1 liten purjolök
250 g blomkål
1 citrongräs
2 vitlöksklyftor
1⁄2 röd chili
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
5 dl grönsaksbuljong
200 g l Arla Köket® färskost fruktig curry
60 g färsk spenat
2 krm salt
limeklyftor

Skala och skär sötpotatisen i ca 2x2 cm stora bitar.

Skär purjolöken i ca 2 cm breda skivor.

Dela blomkålen i mindre buketter.

Banka och strimla citrongräset.

Skala och hacka vitlöken.

Kärna ur och hacka chilin.

Fräs allt i smör-&rapsolja 2–3 min.

Tillsätt buljongen.

Låt koka 3–5 min tills sötpotatisen är knappt mjuk.

Rör ner färskost och spenat.

Låt koka upp.

Smaka av med salt.

Servera med limeklyftor och ev råris.