Tacogratäng

 
 
4 portioner
 
500 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten
1 röd paprika
1 liten burk salladsmajs
2 dl creme fraiche
1 dl salsa
100 g riven ost
 
Sätt ugnen på 200°C.
Finhacka lök och vitlök och fräs i smör eller olja i en het stekpanna.
Tillsätt köttfärsen och bryn tills den fått bra färg.
Häll på kryddmixen tillsammans med vattnet och fräs tills vätskan kokat bort.
Häll över köttfärsen i en ugnsfast form.
Strimla paprikan och häll av eventuell vätska från majsen.
Lägg grönsakerna över köttfärsen.
Blanda creme fraiche och salsa och bred ut över grönsakerna.
Riv ost över och ställ in mitt i ugnen.
Gratinera tills osten smält och fått fin färg, ca 15-20 minuter.
 
Servera med en god sallad och nachos.