Korv & Skinka, LCHF brynt smör, falukorv, finmald svartpeppar, franska örter, färska tomater, färska örter, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, grädde, gräddfil, hela konserverade tomater, het korvgryta, italiensk örtbuljong, italienska örter, jodat salt, kelda tomatsås, konserverade tomater, korv, korvgryta, korvkottar, korvkotte, korvpasta, kottar, kotte, krossade tomater, krydd peppar, mald svartpeppar, malen svartpeppar, mjuk pepparkaka, mjukt smör, oliv olja, olja, passerade tomater, peppar, peppar salami, pepparkaka, pepparkakskrydda, pepparkakskryddor, pepparsalami, rumsvarmt smör, salt, salt med jod, saltade jordnötter, salted caramel, smält smör, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smördegsbakelse, smördegshjärtan, smördegsplatta, smördegsplattor, smörgås, smörgåskrasse, smörkola, smörkyckling, solros olja, soltorkad tomatpasta, soltorkade tomater, soltorkade tomater i olivolja, soltorkade tomater pasta, soltorkade tomater-pasta, spansk peppar, strimlade soltorkade tomater, svartpeppar, svartpepparkorn, tomat pure, tomat puré, tomater, tomatpure, tomatpuré, tomatsoppa, tomatsås, vispad grädde, vispgrädde, vit peppar, vita bönor i tomatsås, vita pepparkorn, örtbuljong, örter, örtsmör

Korvkottar med örtsås

 
 
4 portioner
 
500 g falukorv
smör eller olja att steka i
3 dl grädde
1 tsk tomatpuré
1 italiensk örtbuljongtärning
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200°C.
Skär falukorven i 3 cm tjocka skivor. 
Skär ett rutmönster i varje korvskiva, ungefär halvvägs ner i skivan.
Bryn skivorna snabbt i en het stekpanna på båda sidorna och lägg över dem i en ugnsfast form.
Blanda grädde, tomatpuré och smula ner buljongtärningen. 
Krydda såsen med salt och peppar och häll den över korven.
Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
 
Servera med en klicka potatismos eller nykokt ris.