Koreansk bulgogi
4 portioner
600 g entrecôte
Marinad:
3 msk sesamfrön
3 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 dl soja
2 msk brun farin
2 msk sesamolja
1 krm nymalen svartpeppar
Sås:
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1/2 dl vatten
2 msk sojabönpasta
1 msk chilipeppar
Skär köttet i tunna strimlor och lägg i en skål.
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna.
Ta upp på ett fat och låt svalna.
Strimla salladslöken.
Skala och finhacka vitlöken.
Blanda alla ingredienser till marinaden, häll den över köttet och låt stå i kylskåpet i minst 2 timmar men gärna över natten.
Skala och finhacka vitlöken till såsen.
Fräs den i oljan i ca 1 minut.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra utan lock i ca 5 minuter och låt sedan kallna.
Stek köttet med marinaden i en stekpanna eller wok under omrörning i 2-3 minuter.
Servera köttet på salladsblad, toppa med ris och kimchi och servera såsen att dippa i.