Asiatiskt, Koreanskt, Nötkött asian, asiatiskt, brun, brun farin, brunt farin, bulgogi, butter chicken, chili, chiliflakes, chilipeppar, chilipulver, chilisås, corn- and chicken soup, eldkött, entrecot, entrecote, entrecôte, farin, farin socker, farinsocker, finmald svartpeppar, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, japansk soja, japansk soya, kim chi, kinesisk soja, kinesisk soya, korea, korean, koreansk chilipasta, koreansk sallad, koreansk soja, koreansk soya, koreanskt, krydd peppar, mald svartpeppar, malen svartpeppar, marinad, mjuk pepparkaka, pappardelle, peppar, peppar salami, pepparkaka, pepparkakskrydda, pepparkakskryddor, pepparsalami, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, raps, rapsolja, röd chili, röd chilipeppar, sallad, salladskål, salladslök, salladslökar, salladsmajs, sesam, sesamfrö, sesamfrön, sesamolja, sesampasta, smör- och rapsolja, soja, sojabönor, sojabönpasta, soya, spansk chilipeppar, spansk peppar, svamp, svamppaj, svamppasta, svampsoppa, svartpeppar, svartpepparkorn, sweet chilisås, vit peppar, vita pepparkorn, vitlök, vitlöks- och ingefärspasta, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlöksmarinerad oxfilé, vitlökspasta, vitlökspulver

Koreansk bulgogi

 
 
4 portioner
 
600 g entrecôte
 
Marinad:
3 msk sesamfrön
3 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 dl soja
2 msk brun farin
2 msk sesamolja
1 krm nymalen svartpeppar
 
Sås:
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1/2 dl vatten
2 msk sojabönpasta
1 msk chilipeppar
 
Skär köttet i tunna strimlor och lägg i en skål.
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna.
Ta upp på ett fat och låt svalna.
Strimla salladslöken.
Skala och finhacka vitlöken.
Blanda alla ingredienser till marinaden, häll den över köttet och låt stå i kylskåpet i minst 2 timmar men gärna över natten.
 
Skala och finhacka vitlöken till såsen. 
Fräs den i oljan i ca 1 minut.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra utan lock i ca 5 minuter och låt sedan kallna.
 
Stek köttet med marinaden i en stekpanna eller wok under omrörning i 2-3 minuter.
 
Servera köttet på salladsblad, toppa med ris och kimchi och servera såsen att dippa i.