Bibimbap
ca 4 portioner
400 g entrecôte
5 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 krm nymald svartpeppar
1/2 gurka
2 msk sesamolja
1 1/2 tsk salt
1 burk böngroddar (ca 400g)
2 msk sesamfrön
4 ägg
1 msk rapsolja
Tillbehör:
8 dl nykokt ris (gärna rundkornigt)
2 dl kimchi
gochujang
Skär köttet i små bitar och lägg i en skål.
Ansa och finhacka purjolöken och blanda den med köttet.
Skala och pressa över 1 av vitlöksklyftorna.
Tillsätt soja och peppar och blanda alltsammans och låt marinera ca 30 minuter i rumstemperatur.
Strimla gurkan och blanda den med 1 msk sesamolja och 1/2 tsk salt.
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna.
Stek äggen i rapsoljan.
Stek köttet hastigt med marinaden under omrörning i ca 2 minuter.
Krydda med 1/2 tsk salt.
Lägg upp riset i mitten av 4 uppvärmda portionsskålar.
Fördela kött, gurka, böngroddar och kimchi runtom och strö över sesamfröna.
Avsluta med att lägga ett stekt ägg på toppen.
Servera med gochujang.