Asiatiskt, Koreanskt, Nötkött, Ris & Spannmål, Sallader asian, asiatiskt, bibimbap, böngroddar, bönor, entrecot, entrecote, entrecôte, finmald svartpeppar, gochujang, groddar, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, gurka, hårdkokt ägg, japansk soja, japansk soya, jodat salt, kim, kim chi, kimchi, kinesisk soja, kinesisk soya, kokt ris, konserverade bönor, korea, korean, koreansk chilipasta, koreansk soja, koreansk soya, koreanskt, krydd peppar, mald svartpeppar, malen svartpeppar, mjuk pepparkaka, peppar, peppar salami, pepparkaka, pepparkakskrydda, pepparkakskryddor, pepparsalami, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, purjo, purjolök, raps, rapsolja, ris, risgrynsgröt, risoni, rundkornigt ris, salt, salt med jod, salted caramel, sesam, sesamfrö, sesamfrön, sesamolja, sesampasta, smör- och rapsolja, soja, sojabönor, soya, spansk peppar, stekt ägg, svamp, svamppaj, svamppasta, svampsoppa, svartpeppar, svartpepparkorn, tomat pure, tomat puré, uppvispat ägg, vit peppar, vita bönor, vita pepparkorn, vitlök, vitlöks- och ingefärspasta, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlöksmarinerad oxfilé, vitlökspasta, vitlökspulver, vårgårda ris, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor, ångkokt ris

Bibimbap

 
 
ca 4 portioner
 
400 g entrecôte
5 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 krm nymald svartpeppar
1/2 gurka
2 msk sesamolja
1 1/2 tsk salt
1 burk böngroddar (ca 400g)
2 msk sesamfrön
4 ägg
1 msk rapsolja
 
Tillbehör:
8 dl nykokt ris (gärna rundkornigt)
2 dl kimchi
gochujang
 
Skär köttet i små bitar och lägg i en skål.
Ansa och finhacka purjolöken och blanda den med köttet.
Skala och pressa över 1 av vitlöksklyftorna.
Tillsätt soja och peppar och blanda alltsammans och låt marinera ca 30 minuter i rumstemperatur.
 
Strimla gurkan och blanda den med 1 msk sesamolja och 1/2 tsk salt.
 
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna.
 
Stek äggen i rapsoljan.
 
Stek köttet hastigt med marinaden under omrörning i ca 2 minuter.
Krydda med 1/2 tsk salt.
 
Lägg upp riset i mitten av 4 uppvärmda portionsskålar.
Fördela kött, gurka, böngroddar och kimchi runtom och strö över sesamfröna.
Avsluta med att lägga ett stekt ägg på toppen.
 
Servera med gochujang.