Fläskkött bbq sås, creme, creme catalan, creme fraiche, fläskkotlett, grädde, gräddfil, japansk soja, japansk soya, kall sås, kinesisk soja, kinesisk soya, kokt ris, ostron sås, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, ris, risgrynsgröt, risoni, sambal oelek, sambalkotletter, soja, sojabönor, soya, vispad grädde, vispgrädde, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlöksmarinerad oxfilé, vitlökspulver, vårgårda ris, ångkokt ris

Sambal-kotletter

 
 
 
 
ca 6 portioner
 
6 fläskkotletter
5 dl grädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl soja
2 tsk sambal oelek
3 vitlökslyftor
 
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg kotletterna i en ugnsform.
Blanda i hop såsen och häll den över. Ställ in i mitten av ugnen i ca 1 h 30 min.
Vänd kotletterna efter halva tiden.
 
 
Servera kotletterna med såsen, nykokt ris och en god sallad.