Grillad korv med varm middagssallad
4 portioner
4 middagskorvar (a 120 g)
2 små rödlökar
3 små paprikor (gärna olika färger)
500 g kokt potatis
2 msk olivolja
1 citron
3 msk strimlad persilja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Skala och skär löken i klyftor.
Kärna ur och skär paprikan i bitar.
Skala eventuellt potatisen och skär den i mindre bitar.
Fräs lök och paprika i 1 msk olja i en stekpanna i 2-3 minuter.
Tillsätt potatisen och fräs i ca 5 minuter.
Ta upp fräset på ett fat och ställ åt sidan.
Skölj citronen och finriv skalet.
Pressa ut saften.
Fräs cirtonskalet i ca 30 sekunder i 1 msk olja i stekpannan och tillsätt sedan persilja, citronsaft och grönsaks- och potatisfräset.
Smaka av med salt och peppar.
Stek eller grilla korvenoch servera med den varma salladen.