Tre sorters minipizzor

 
 
Ca 30 minipizzor
 
Pizzadeg:
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk olivolja
6-7 dl vetemjöl special
 
Tomatsås:
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk torkad oregano
1 lagerblad
1 tsk strösocker
salt och peppar
 
Topping 1:
1/2 riven zucchini
75 g smulad fetaost
ett par kvistar timjan
 
Topping 2:
100 g riven ost
50 g strimlad skinka
3 skivade champinjoner
5 halverade skivor peperoni
 
Topping 3:
2 msk pesto
100 g smulad mozarella
3-4 halverade cocktailtomater
 
Börja med pizzadegen.
Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet till fingervärme, 37°C.
Häll lite av vattnet i bunken och rör till all jäst lösts upp.
Tillsätt sedan restan av vattnet, salt och socker.
Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand.
TIllsätt mer mjöl om det behövs.
Täck med bakduk och låt jäsa i 40 minuter.
 
Gör under tiden tomatsåsen.
Fräs lök och vitlök i olja i några minuter i en kastrull.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kryddor och socker.
Låt puttra i ca 20 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
 
Sätt ugnen på 225°C.
Dela degen i tre delar och kavla ut varje del till stora avlånga pizzor (som man kan skära i mindre bitar när den är färdiggräddad)  eller dela i 10 delar vardera och kavla ut dem till runda minipizzor.
Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar och fördela tomatsås på alla. 
 
Fördela zucchinin och fetaosten på 10 av dem. Toppa med en kvist timjan.
 
Fördela riven ost på 10 st. 
Toppa med strimlad skinka, skivade champinjoner och en halv peperoniskiva.
 
Fördela mozarella på de 10 sista pizzorna.
Klicka pesto över och toppa med en halv cocktailtomat.
 
Grädda små pizzor i ca 12 minuter och stora pizzor i ca 20 minuter.