Citronbakad lax med sparris och kaviarsås

 
 
4 portioner
 
250 g grön sparris
250 g knippmorötter
1 msk olja
salt och peppar
600 g laxfilé
1 citron
20 g dill
2 dl creme fraiche med smak av pepparrot och citron
80 g röd kaviar eller stenbitsrom.
 
Färskpotatis till servering.
 
Ansa sparris och morötter och vänd dem i oljan. 
Krydda med salt och nymald peppar.
 
Lägg laxen i en grillform.
Skölj citronen och riv skalet av den. 
Krydda laxen med salt, peppar och citronskal.
 
Hacka dillen och blanda den med creme fraiche och kaviar.
Smaka av med salt och peppar.
 
Grilla laxen, sparrisen och morötterna på indirekt grillvärme ca 10 minuter. 
Laxens innertemperatur ska vara ca 56°C.
Pressa citronsaft över den grillade laxen och servera med grönsakerna, såsen och kokt potatis.