Saftig pistaschkaka
ca 15 bitar
100 g skållade sötmandlar
120 g osaltade pistaschmandelkärnor
250 g rumsvarmt, osaltat smör
3 dl strösocker
4 ägg
1 vaniljstång
rivet skal av 1 citron
1 dl vetemjöl
Glasyr:
0,5 dl strösocker
rivet skal och saft av 1 citron
Sätt ugnen på 150°C.
Klä en avlång form med bakplåtspapper (ca 1,5 liter).
Mal sötmandel och pistaschkärnor och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker fluffigt.
Tillsätt äggen, ett i taget.
Dela vaniljstången på mitten, på längden och skrapa ur vaniljfröna och blanda ner i smeten.
Blanda ner citronskal, malda nötter och vetemjöl.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Känn med en sticka så att kakan är klar.
Låt kakan svalna i formen.
Blanda socker och citronsaft och rör ner citronskal och grochackad pistaschmandel.
Ta ut kakan ur formen och skeda över glasyren.