Pasta, Svamp & Bär, Vegetariskt chamo, champinjoner, finmald svartpeppar, färska champinjoner, grädde, gul kantarell, gul lök, gula kantareller, jodat salt, kantarell, köttbuljong, lök, pasta, peppar, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, svamp, svamppasta, vispgrädde, vitlök

Krämig svamppasta

 
 
4 portioner
 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200-300 g svmap (typ kantareller och champinjoner)
2 dl matladningsgrädde
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
 
4 portioner pasta
 
Koka pastan enligt förpackningens intruktioner.
Hacka lök och vitlök fint och fräs på i smör eler olja i en stekpanna.
Rensa eventuellt svampen och skär i bitar.
Fräs på svampen med löken tills vätskan kokat bort.
Häll på grädde och smula ner buljongtärningen.
Låt småputtra i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
 
Blanda med den kokta pastan eller servera som sås till pastan.