Grönkålspaj med lowcarbskal

 
 
 
1 paj, ca 6-8 portioner
 
Pajskal:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg
 
Fyllning:
500 g färsk grönkål
1/2 dl mandelspån
2 dl riven smakrik ost
2 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Mixa mandelmjöl och sesamfrön till ett fint mjöl.
Blanda ner de övriga ingredienserna och tryck ut degen i en pajform.
Nagga botten och ställ botten i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C.
Förgrädda pajskalet i ca 8 minuter, tills det fått lite färg.
 
Höj värmen på ugnen till 200°C.
Skölj grönkålen och rensa bort de tjocka stjälkarna.
Koka kålen i saltat vatten tills den mjuknat, ca 5 minuter.
Pressa vätskan ur kålen och skär den i mindre bitar.
Strö kålen, nötterna och osten i pajskalet.
Blanda mjölken, äggen, salt och peppar och häll blandningen över kålen i pajen.
Grädda pajen tills äggstanningen stannat och pajen fått en fin färg. Ca 20 minuter.