Plättar med hallonkesella och bär

 
 
4 portioner
 
2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1-2 msk strösocker
1 msk smör
 
TIllbehör:
1 burk Kesella med hallonsmak
färska bär
 
Vispa sönder äggen lätt i en skål. 
TIllsätt hälften av mjölken, allt mjöl och saltet.
Det är inte nödvändigt med sockret men det ger en fylligare smak. 
Vispa smeten slät och klumpfri.
Häll i resten av mjölken. 
Smält smöret och blanda ner det i smeten.
Hetta upp plättlaggen på medelvärme och tillsätt lite smör så att den första omgången inte bränner fast.
Häll ett tunt lager smet i laggen.
Räkna med ca 1 msk smet till varje plätt.
När ytan stelnat och undersidan fått en fin gyllenbrun färg är det dags att vända plättarna.
Stek i någon minut på andra sidan.
 
Servera plättarna med en klick hallonkesella och en näve färska bär.