Pizzabullar

 
 
ca 18 st

25 g jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk salt
2 dl durumvete
6-7 dl vetemjöl
 
Fyllning:
1 1/2 dl tomatsås
ca 12 skivor salami
1 dl olivtapenade eller pesto
2 dl riven parmesan
 
Pensling:
1 ägg 
2 msk pinjenötter
 
Smula ner jästen i en bunke.
Lös upp den med lite av vattnet, tillsätt sedan resten av vattnet, olja honung och salt.
Tillsätt durumvete och det mesta av vetemjölet.
Arbeta ihop det till en smidig och fast deg i en bakmaskin, 5-10 minuter.
Låt den jäsa under bakduk i ca 2 timmar.
 
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. 
Kavla ut den till en rektangel, ca 40x25 cm.
 
Bred tomatsås över degen.
Fördela salami, tapenade och parmesan ovanpå.
Rulla ihop degen från långsidan.
Skär rullen i ca 18 bitar och lägg dem i bullformar på plåtar.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
 
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö pinjenötter över.
Grädda dem mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Låt bullarna svalna på galler.