Kycklingpaj med smak av paprika och chili

 
 

4-6 portioner

3 dl vetemjöl
125 g Arla® Svenskt Smör
2 msk kallt vatten


Fyllning:
2 st kycklingfiléer
300 g purjolök
Arla® Svenskt Smör ekologiskt
1⁄2 tsk salt
1 st röd paprika
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili
3 st ägg
2 dl Arla Köket® riven ost gratäng

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.

Sätt ugnen på 200°.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Strimla purjolöken.

Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna.
Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med.
Låt svalna något.
Kärna ur och tärna paprikan.
Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten.
Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Servera med en god sallad.

 

Går också bra att göra som gratäng, hoppa bara över pajbotten!