Frukt & Bär, Kakor & Pajer mjukt smör, mjöl, rumsvarmt smör, smör, smör- och rapsolja, socker, strösocker, vatten, vetemjöl, vetemjöl special, äppelklyftor, äpple, äpplen

Sofies äppelpaj

 
 
6-8 portioner
 
4-5 äpplen
1 dl vatten
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor som du lägger i en smord, ugnsfast form.
Häll vattnet över äpplena.
Blanda hastigt ihop smöret, sockret och mjölet till en smuldeg och strö den över äpplena.
Grädda i ugnen i ca 20-ä25 minuter tills kakan fått en fin, gyllenbrun färg.
 
Servera med en klick grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
 
Näringsinnehåll per portion:
269 kcal
2 g protein
10 g fett
41 g kolhydrater