Asiatiskt, Fisk & Skaldjur, Soppor & Såser asian, asiatiskt, curry, dill, dillkvist, dillkvistar, finrivet limeskal, fisk, fiskfilé, fryst hoki, fryst hokifilé, grönsaker, gul lök, hoki, hokifilé, kokos, kokos mjölk, kokosflingor, kokosmjölk, kokosnötsmjöl, kokt ris, lime, limeblad, limejuice, limesaft, limeskal, limezest, lök, lökpulver, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, ris, riven kokos, rumsvarmt smör, röd lök, salt, sambal oelek, smör, smör- och rapsolja, vit fisk, vit fiskfilé, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlökspulver, vårgårda ris, wok, wokade, wokade grönsaker, wokat, ångkokt ris

Kokoslimefisk

 
 
4 portioner
 
500 g fryst hokifilé
rivet skal och saft av 1 lime
0,5 dl riven kokos
2 krm salt
 
Sås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 msk curry
1 msk smör
2,5 dl kokosmjölk
1 krm sambal oelek
0,5 tsk salt
1 msk finhackad dill
 
Tillbehör: 
Ris
Wokade grönsaker
 
Sätt ugnen på 225°C.
Halvina fisken och lägg den i en ugnssäker form.
Blanda limeskal och kokos.
Pressa limesaft över fisken och salta och strö över kokosblandningen.
Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek löken med curry i smör i en kastrull. 
Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek och salt och låt såsen sjuda i 2-3 minuter och blanda till sist ner dillen.
 
Servera fisken med såsen, ris och wokade grönsaker.
 
Näringsinnehåll per portion:
329 kcal
27 g protein
21 g fett
7 g kolhydrater