Choklad, Kakor & Pajer baking soda, bakpulver, block choklad, blockchoklad, chokladdoppad, chokladdoppat, chokladfrosting, chokladkaka, chokladkola, chokladsmet, farin socker, filmjölk, florsocker, glasyr, hårdkokt ägg, jodat salt, jäsmjöl, jäst, jästmjöl, kokos, kokos mjölk, kokosflingor, kokosmjölk, kokosnötsmjöl, kondenserad mjölk, krossad choklad, melis, mjukost, mjukt smör, mjöl, mjölk, mjölkchoklad, mördeg, mörk choklad, riven kokos, rumsvarmt smör, salt, salt med jod, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smörgås, smörgåskrasse, socker, sockerdricka, sockerfri, sockerfri choklad, sockerfri mjölkchoklad, sockerkaka, sockerärtor, sponge cake, spongecake, stevia strö, strösocker, vanilj, vaniljglasyr, vaniljpulver, vaniljsocker, vaniljstång, vaniljsås, vaniljsåspulver, vaniljvodka, vanilla, vanillinsocker, vetemjöl, vetemjöl special, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor

Sockerkaka med krossad choklad och vaniljglasyr

 
 
10-12 bitar

2,5 dl strösocker
3 ägg
3 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
75 g smält smör
4 dl vetemjöl
50 g krossad, mörk choklad
 
Glasyr:
50 g smält smör
1 msk vaniljsocker
2-3 dl florsocker
1-2 tsk vatten
riven kokos till garnering
 
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa socker och ägg poröst.
Tillsätt filmjölk, vaniljsocker, salt, bakpulver, smör och mjöl och blanda ihop allt till en jämn smet.
Rör försiktigt ner chokladbitarna när smeten är färdigvispad.
Häll smeten i en smörad och bröad sockerkaksform (ca 1,5 liter).
Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter och låt sedan kakan kallna i formen.
 
Blanda ihop smör, vaniljsocker ohc florsocker eventuellt vatten till en tjock massa som går att ringla över kakan.
Ringla den över den svala sockerkakan och strö över kokos.
 
Näringsinnehåll per bit:
363 kcal
5 g protein
12 g fett
57 g kolhydrater