Salamisoppa
4 portioner
250 g gröna ärter
2 morötter
2 vitlöksklyftor
0,5 purjolök
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 hönsbuljongtärningar
1,5 liter vatten
1 tsk finhackad, färsk timjan
150 g pepparsalami
0,5 kruka persilja
Tina ärterna och skala morötter och vitlök.
Tärna morötterna och skiva vitlöken fint.
Ansa, skölj och skär purjolöken i tunna ringar.
Fräs alla grönsaker i olivoljan i en stor kastrull.
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa i någon minut till.
Blanda ner buljong och timjan och låt koka upp och låt koka ca 5 minuter.
Strimla salamin och persiljan.
Tag kastrullen från värmen och tillsätt salami, ärter och persilja.
Servera soppan med ett gott bröd.
Näringsinnehåll per portion:
283 kcal
11 g protein
21 g fett
11 g kolhydrater