Chark & Vilt, Soppor & Såser buljong, buljongtärning, finhackad persilja, finhackad timjan, färsk persilja, färsk timjan, färska morötter, färska tomater, gräna ärtor, gröna ärter, hela konserverade tomater, hönsbuljong, hönsbuljongtärning, hönsbuljongtärningar, kelda tomatsås, konserverade tomater, krossade tomater, minestrone, morotskaka, morötter, oliv, oliv olja, olivolja, passerade tomater, pasta, peppar salami, pepparsalami, persilja, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, purjo, purjolök, risoni, riven morot, rivna morötter, salami, soltorkad tomatpasta, soltorkade tomater, soltorkade tomater pasta, soltorkade tomater-pasta, soppa, späda morötter, timjan, tomat pure, tomat puré, tomater, tomatpure, tomatpuré, tomatsås, torkad timjan, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlökspulver, ärter, ärtor

Salamisoppa

 
 
4 portioner
 
250 g gröna ärter
2 morötter
2 vitlöksklyftor
0,5 purjolök
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 hönsbuljongtärningar
1,5 liter vatten
1 tsk finhackad, färsk timjan
150 g pepparsalami
0,5 kruka persilja
 
Tina ärterna och skala morötter och vitlök.
Tärna morötterna och skiva vitlöken fint.
Ansa, skölj och skär purjolöken i tunna ringar.
Fräs alla grönsaker i olivoljan i en stor kastrull.
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa i någon minut till.
Blanda ner buljong och timjan och låt koka upp och låt koka ca 5 minuter.
Strimla salamin och persiljan.
Tag kastrullen från värmen och tillsätt salami, ärter och persilja.
 
Servera soppan med ett gott bröd.
 
Näringsinnehåll per portion:
283 kcal
11 g protein
21 g fett
11 g kolhydrater