Gratänger & Matpajer, Nötkött, Ost buljong, buljongtärning, chamo, champinjoner, finmald svartpeppar, fond, färska champinjoner, färska tomater, gratäng, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, gul lök, hamburgerbröd lchf, jodat salt, kelda ostsås, krossade tomater, köttbuljong, köttbuljongpulver, köttbuljongtärning, köttbullar, köttfond, köttfärs, lasagne, lasagne plattor, lasagneplattor, lchf, lök, lök gul, mald svartpeppar, malen svartpeppar, mellanmjölk, mjukt smör, mjöl, mjölk, nötfärs, ost, ostsås, passerade tomater, peppar, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, riven ost, rumsvarmt smör, salt, salt med jod, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smörgås, smörgåskrasse, svartpeppar, svartpepparkorn, vetemjöl, vetemjöl special, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlökspulver, västerbotten, västerbottenost, zucchini, zuccini, zuchini

Lasagne med zucchini

 
 
4 portioner
 
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner
1 köttbuljongtärning
400 g krossade tomater
salt, peppar och oregano
 
1 zucchini
 
50 g smör
2 msk vetemjöl
0,5 liter mjölk
 
3 dl riven ost (gärna smakrik- typ västerbottenost)
 
Sätt ugnen på 225°C.
Finhacka lök och vitlök och skär champinjonerna i skivor.
Fräs löken i smör i en het panna så att den får svettas lite, men utan att den blir brun.
Tillsätt köttfärsen och champinjonerna och fräs på i ett par minuter.
Tillsätt smulad buljongtärning och krossade tomater och låt puttra på medelvärme i ca 20 minuter.
Smaka av med salt, peppar och oregano.
 
Smält smöret till såsen och vispa ner mjölet. 
Vispa ner mjölken och låt sjuda i ett par minuter, vispa hela tiden så att det inte bränns i botten.
 
Skär, med en osthyvel, zucchinin i tunna skivor.
Smörj en ugnsfast form och lägg ett gäng zucchiniskivor i botten.
På med köttfärssås och sleva över lite bechamelsås.
Varva på detta sätt och toppa sedan med bechamel överst och strö osten över.
 
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter, täck med folie om den börjar brännas vid.