Lasagne med zucchini
4 portioner
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner
1 köttbuljongtärning
400 g krossade tomater
salt, peppar och oregano
1 zucchini
50 g smör
2 msk vetemjöl
0,5 liter mjölk
3 dl riven ost (gärna smakrik- typ västerbottenost)
Sätt ugnen på 225°C.
Finhacka lök och vitlök och skär champinjonerna i skivor.
Fräs löken i smör i en het panna så att den får svettas lite, men utan att den blir brun.
Tillsätt köttfärsen och champinjonerna och fräs på i ett par minuter.
Tillsätt smulad buljongtärning och krossade tomater och låt puttra på medelvärme i ca 20 minuter.
Smaka av med salt, peppar och oregano.
Smält smöret till såsen och vispa ner mjölet.
Vispa ner mjölken och låt sjuda i ett par minuter, vispa hela tiden så att det inte bränns i botten.
Skär, med en osthyvel, zucchinin i tunna skivor.
Smörj en ugnsfast form och lägg ett gäng zucchiniskivor i botten.
På med köttfärssås och sleva över lite bechamelsås.
Varva på detta sätt och toppa sedan med bechamel överst och strö osten över.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter, täck med folie om den börjar brännas vid.