Krämig champinjonsoppa med chiliostchips

 
4 port

500 g champinjoner
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
0,5 dl koncentrerad grönsaksfond
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
smör
salt och peppar
ev redning, om man vill ha den lite tjockare
 
100 g Hårdost med chilismak (tex Boxholms chiliost)
 
Sätt ugnen på 200 °C.
Skär, med en osthyvel, ostskivor och lägg på en bakplåtspapperkläd plåt.
Strö ev lite flingsalt över och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills allt fett som bubblar i osten har bubblat bort.
Ta ut chipsen och låt svalna.
 
Grovhacka champinjonerna och löken.
Fräs lök och svamp i en stor kastrull i lite smör i ett par minuter.
Tillsätt timjan, fond, grädde och mjölk och låt koka under lock ca 10 minuter.
Ta soppan från värmen och mixa den slät med en mixerstav. 
Red ev av soppan om du vill ha den lite tjockare.
 
Servera soppan med ostchipsen.