Kyckling & Fågel, LCHF, Svamp & Bär grillad kyckling, grädde, gul lök, kyckling, kycklingfilé, köttbuljong, köttbuljongpulver, köttbuljongtärning, lök, olivolja, olja, peppar, rumsvarmt smör, salt, smör, smör- och rapsolja, svamp, svartpeppar, vispad grädde, vispgrädde

Ugnsstekt kycklingfilé med svampstuvning

 
4 portioner
 
4 kycklingfiléer
salt och peppar
smör att steka i
 
1 gul lök
500 g svamp
3 dl grädde
2 tsk köttbuljongpulver
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Rensa och putsa kycklingfiléerna och krydda dem med salt och peppar runtom.
Bryn filéerna i smör i en het panna och lägg dem därefter i en ugnsfast form.
Låt kycklingen gå klart i ugnen (innertemp ska vara 72 grader och köttsaften klar).
Gör under tiden svampstuvningen.
Skär svampen i bitar och finhacka löken och fräs alltsammans på hög värme i en stekpanna så att all vätska kokar bort.
När vätskan är borta slår du på grädden och köttbuljongen och låter det koka ihop.
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera svampstuvningen tillsammans med kycklingen och en god sallad (eller klyftpotatis).