Fläskkött, Grytor barbequesås, bbq, bbq sås, chili, chilipulver, flingsalt, fläsk, fläskkarré, fläskkotlett, gul lök, koncentrerad oxfond, lök, mald svartpeppar, oxfond, svartpeppar, vatten, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor

Pulled Pork

 
4 portioner

800 g benfri fläskkotlett i bit
flingsalt, svartpeppar och chilipulver
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2,5 dl vatten
3 msk koncentrerad oxfond
3 dl rökig barbequesås
 
Skölj köttet i vatten och skär sedan bort eventuella fetthinnor.
Klappa in rikligt med salt, peppar och chilipulver i köttet och lägg det i en stor kastrull.
Klyfta löken och vitlöken och lägg runtom köttet.
Slå på vatten, fond och barbequesås och koka upp alltsammans.
Sänk värmen och sjud köttet på låg värme i 5-6 timmar under lock.
När köttet faller isär bara av att man petar på det är det klart.
Ta då en gaffel eller likanden och rör runt så att köttet trådar sig och gottar ihop sig med såsen.
 
Servera med tillbehör som t.ex. baguetter, tortillabröd, sallad, guacamole, salsa eller bara som det är. Enjoy!