Kanelig rabarberkaka

 
Ca 10 bitar

100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
4-5 dl skivad rabarber (ca 250 g)
 
2 msk strösocker
1 tsk kanel
 
Sätt ugnen på 175°C.
Smöra och bröa en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner blandningen tillsammans med mjölken i smörsmeten.
Häll smeten i formen.
Fördela rabarbern jämnt över den och tryck ner dem lite i smeten.
Blanda socker och kanel och strö det över kakan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Känn efter med en sticka för att se om den är klar.
 
Servera kakan tillsammans med vaniljsås eller en klick vispad grädde.