Citrusfräsch grillad fläskkotlett

 
 
4 portioner

500 g fläskotletter utan ben
1 tsk svartpepparkorn
4 vitlöksklyftor
2 msk rosmarin
1 msk flingsalt
0,5 dl olivolja
saften från 0,5 citroner
 
Stöt svartpepparkornen i en mortel.
Tillsätt vitlöksklyftorna, rosmarinen och saltet, och stöt dessa till en smet tillsammans med de stötta pepparkornen. Blanda med olivolja och citronsaft.
Lägg kotletterna i dubbla plastpåsar, och häll över marinaden.
Knyt till påsen, och massera kotletterna så att marinaden fördelas jämnt runt dem. 
Låt kotletterna marinera i kylskåp i åtminstone fem timmar, och vänd gärna på dem några gånger under tiden.
Tag kotletterna ur påsen, och låt dem vid behov rinna av. 
Grilla kotletterna på het glödbädd, och vänd dem regelbundet, så att de får ett snyggt rutmönster.