Kyckling & Fågel, LCHF kyckling, kycklinglår, peppar, persilja, rumsvarmt smör, salt, smör, svartpeppar, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor

Ugnsrostade kycklinglår med vitlök och persilja

 
4 portioner

12-16 kycklinglår eller kycklingklubbor
salt och peppar
100 g rumsvarmt smör
2 vitlöksklyftor
2-3 msk finhackad persilja
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Rensa kycklinglåren från eventuella senor och bryn dem runtom på hög värme i en panna.
Lägg låren i en ugnsfast form med skinnet uppåt och salta och peppra.
Blanda smör med pressad vitlök och persiljan och klicka ut smöret över kycklingen och försök peta in smör under skinnet om det går.
Ställ in kycklingen i ugnen tills den är genomstekt (minst 72 grader i innertemp!) och höj sedan värmen till 275 grader.
Låt kycklingen få fin färg och ta sedan ut den.
 
Servera med en god sallad och bearnaisesås, eller lite kryddsmör om det finns kvar :)