Jul, Ris & Spannmål, Svenska klassiker gammeldags mjölk, gröt, grötris, hel kanel, jodat salt, kanel, kanel hel, kanelstång, kokande vatten, mellangrädde, mjukt smör, mjölk, risgrynsgröt, rumsvarmt smör, salt, salt med jod, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smörgås, smörgåskrasse, strösocker, tomtegröt, vatten

Klassisk risgrynsgröt

 
 
 
6 portioner
 
2,5 dl grötris
5 dl vatten
2 msk smör
1 tsk salt
8 dl mjölk
1 kanelstång
1 msk strösocker
 
Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor kastrull.
Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
Tillsätt mjölk och kanelstång.
Låt gröten koka på mycket låg värme i ca 30-40 minuter.
Späd på med mer mjölk om gröten blir för tjock.
Smaka av med sockret.
 
Servera med mjölk, socker och kanel eller ljus sirap.