Grytor, Mexikanskt & Tex Mex, Nötkött avocado, avokado, biff, blomkål, chili, chilipeppar, chilipulver, citrongräs, citronklyftor, citronsaft, citronskal, citronskiva, citronskivor, citronsås, citronzest, färsk oregano, grädde, guacamole, kinesisk soja, klyftpotatis, kokande vatten, kokt potatis, lövbiff, matlagningsgrädde, mellangrädde, mexican, mjöl, mosad avokado, nachos, nypressad citronsaft, nöt, nötfärs, nötkött, oregano, potatis, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, raps, rapsolja, rostbiff, salt, santa fé, smör- och rapsolja, soja, soya, spis kummin, spiskummin, tex mex, texmex, texmexgryta, tonfisk i vatten, vatten, vetemjöl, vetemjöl special, vispad grädde, vispgrädde, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlökspulver

Texmexgryta Santa Fé

 
 
 
4 portioner
 
500 g nötkött (tex lövbiff eller rostbiff)
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
2 msk rapsolja
3 dl vatten
1 msk soja
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
2 avocados
1 tsk pressad citron
1 krm salt
10 krossade nachos
 
Skär köttet i små bitar och blanda med vitlök, salt och kryddor.
Bryn köttet i olja och häll sedan på vattnet.
Låt grytan sjuda i ca 30 minuter under lock och rör sedan ner sojan.
Blanda ner mjölet i grädden och vispa sedan ner det i grytan och låt sjuda ca 3 minuter.
Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
Dela, kärna ur och gröp ur avocadon och mosa ihop med citron och salt.
Krossa nachos och strö dem över grytan vid servering.
 
Servera grytan med avocadoröran och ugnsrostad potatis och blomkål.
 
Näringsinnehåll per portion:
389 kcal
29 g protein
27 g fett
7 g kolhydrater