Fisk & Skaldjur, LCHF, Potatis & Rotfrukt creme fraiche, finmald svartpeppar, fisk, fiskfilé, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, hårdkokt ägg, kokos, kokosflingor, kokosmjölk, kokosnötsmjöl, kolhydrat, kolja, kolja filé, koljafilé, lavkarbo, lchf, lowcarb, låg, låg kolhydrat, lågkolhydrat, lågkolhydratskost, mald svartpeppar, malen svartpeppar, mandel, mandelmjöl, mandlar, ost, peppar, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, riven kokos, riven ost, rotfrukt, rotfrukter, rotselleri, rumsvarmt smör, salt, smör, smör- och rapsolja, svartpeppar, svartpepparkorn, vit fisk, vit fiskfilé, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlökspulver, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor

Kokos- och mandelpanerad koljafilé med rotselleripuré

 
 
4 portioner
 
600 g skinn- och benfri koljafilé
1 dl kokosmjöl
2 ägg
2 dl mandelmjöl
salt och peppar
 
500 g rotselleri
1 vitlöksklyfta
1 dl riven ost
1 dl creme fraiche
1 msk smör
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200°C.
Skala rotsellerin och skär den i mindre bitar.
Koka sellerin mjuk tillsammans med en skalad vitlöksklyfta i lättsaltat vatten.
 
Klappa fiskfiléerna lätt med ett hushållspapper så överflödig vätska sugs upp.
"Doppa" varje filé i mandelmjöl så att de täcks runtom.
Vispa upp äggen och doppa fiskfiléerna i smeten.
Strö sedan på mandelmjöl så att det täcker alla filéerna runt om.
Lägg de panerade filéerna på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
 
När sellerin är mjuk- häll av vattnet.
Mixa till en slät puré med en stavmixer och blanda ner ost, creme fraiche och smör.
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera fisken tillsammans med rotselleripurén och en smarrig remouladsås.