Frukt & Bär citrongräs, citronklyftor, citronsaft, citronskal, citronskiva, citronskivor, citronsås, citronzest, curry, farin, farin socker, farinsocker, inlagda persikor, konserverade persikor, nypressad citronsaft, persik, persika, persikor, persikospad, rumsvarmt smör, rörsocker, smör, smör- och rapsolja, socker

Currypersikor med vaniljglass

 
 
4 portioner
 
4-8 konserverade persikohalvor i sockerlag
50 g smör
3 msk farinsocker
1 msk curry
1 dl persikospad (från konservburken)
1 msk nypressad citronsaft
 
Smält smöret i en traktörpanna och lägg i persikohalvorna.
Blanda farinsocker och curry och srö det i pannan.
Låt det puttra på medelvärme i ett par minuter.
Tillsätt persikospadet och citronsaften.

Servera 1-2 persikohalvor per person och skeda över lite spad. Serveras med en klick vaniljglass.