Barbequebiff med het majs- och potatissallad
4 portioner
4 utskurna biffar (á 150 g)
3 msk grillsås med hickorysmak
1 kg färskpotatis
1 dl inlagd jalapeno
1 burk majs (ca 340 g)
0,5 dl solrosolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
Skär ett par snitt i kanterna på köttet, så att det inte kupar sig vid stekning.
Pensla med grillsåsen och låt köttet stå framme i ca 20 minuter innan det steks/grillas.
Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av och skär den sedan i skivor.
Låt jalapenos och majs rinna av och hacka sedan jalapnos fint.
Varva potatis, jalapeno och majs i en skål och blanda olja, vinäger, salt och peppar i en annan.
Häll dressingen över potatisen och blanda lätt.
Grilla biffarna i grillpanna ller på utegrill i ca 2 minuter på varje sida.
Servera biffarna med potatissalladen och grillade grönsaker.
Näringsinnehåll per portion:
566 kcal
39 g protein
18 g fett
58 g kolhydrater