Fisk & Skaldjur, Gratänger & Matpajer, LCHF dill, grädde, parmesanost, peppar, salt, tomatpuré, torsk

Torskgratäng med parmesan- och gräddsås


 
4 portioner (1,2% kolhydrater)
 
600 g färsk torskfilé (eller 2 frysta torskblock)
1 msk salt
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
½ tsk mald svartpeppar
2 msk fryst finhackad dill
2 dl finriven parmesanost
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och strö saltet över dem (har man för lite salt blir fisken vattnig).
Blanda ihop grädde, tomatpuré, peppar, dill och hälften av parmesanosten och häll över fisken.
Ställ in fisken i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills den är helt tillagad (innertemp. 56 grader).
Strö resten av osten över gratängen precis innan servering.
 
Servera med blomkålsmos (eller potatismos) och en god sallad.