Grytor, Kyckling & Fågel curry, grön paprika, ingefära, jordnötssmör, kokosmjölk, kyckling, kycklingfond, mango chutney, peppar, purjolök, salt

Gai Satay på mitt vis


 
4 port (3% kolhydrater)
 
500 g kycklingfilé
1 späd purjolök
1 tsk curry
½ tsk mald ingefära
2 dl jordnötssmör (gärna crunchy)
1 dl mango chutney
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 msk koncentrerad kycklingfond
salt och peppar
1 grön paprika
 
Putsa och strimla kycklingfilén fint.
Finhacka purjolöken och fräs den tillsammans med kycklingen i en het panna.
Tillsätt curry och ingefära och låt kycklingen bli genomstekt.
Tillsätt jordnötssmör, mango chutney, kokosmjölk och kycklingfond och låt puttra i ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Skölj, rensa och finhacka paprikan och strö över kycklingen innan servering.
 
Servera med ris eller strimlad blomkål/vitkål.