Fisk & Skaldjur, LCHF blomkål, blomkålshuvud, blomkålsmos, grädde, mandelmjöl, panera, panerad, panerad rödspätta, panerad rödspättafilé, peppar, remouladsås, rödspettafilé, rödspätta, salladslök, salt, smör, smör- och rapsolja, svartpeppar, vispgrädde, äggulor

Mandelpanerad rödspätta med blomkålsmos

 
4 port

10-12 skinn- och benfria rödspättafiléer
2 ägg
2 dl mandelmjöl
salt och peppar
smör att steka i
 
1 stort blomkålshuvud
50 g smör
en skvätt grädde
salt och peppar
 
Skölja och ta bort blasten och stocken från blomkålen och skär kålen i mindre bitar.
Koka blomkålen i lättsaltat vatten tills den mjuknat.
Under tiden vispar du upp två ägg och strör ut mandelmjölet på ett fat.
Doppa varje filé först i ägg och sedan i mjölet så att de täcks helt, upprepa med alla filéer.
Stek på ganska hög värme i smör och salta och peppra. 
Eftersom filéerna är så tunna går det fort att genomsteka dem, egentligen behöver man bara se till att de får fin färg så är de genomstekta då.
När blomkålet kokat klart, häll av vattnet och låt det ånga av en stund.
Mixa sedan, med en mixerstav, ihop blomkål, smör och grädde och blanda runt så det får en fluffig konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera fisken med moset och en god sallad och remouladsås.