Kokoswhoopies med nutella


ca 20 st
(43,6% kolhydrater)
 
50 g rumsvarmt smör
½ dl solrosolja
1 1/4 dl strösocker
1 rumsvarmt ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ tsk vaniljsocker
3/4 dl mjölk

1 ½ dl nutella

Värm ugnen till 175 grader.
Vispa ihop smör, solrosolja och socker.
Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner dem också.
Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet, rör inte mer än att allt precis blandas.
Spritsa eller klicka ut runda slantar på en plåt, lika stora som en femkrona ungefär.
Grädda längst ner i ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna.
Spritsa eller bred nutella på den platta sidan på hälften av kakorna.
Lägg ihop med resterande kakor.
Rulla eventuellt kanten i ett färgglatt strössel.