Chorizogryta med blåmusslor

4 port

1 nät färska blåmusslor (1 kg)
2 chorizokorvar
2 svarlottenlökar
2 vitlöksklyftor
smör eller olja att steka i
1 hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin
2-3 dl grädde
peppar
2 msk finhackad persilja

Skölj och skrubba musslorna rena, skrapa med en kniv för att få bort "skägget längs skarven. Om musslan är öppen, knacka på den så att den stängs. Stängs den inte är den dålig och ska slängas.
Finhacka scharlottenlöken och skala vitlöksklyftorna.
Fräs scharlottenlöken och de hela vitlöksklyftorna i smör eller olja i en stor gryta tills den blivit mjuk.
Blanda ner en smulad buljongtärning och vitt vin och låt småkoka i ett par minuter.
Tillsätt musslorna, dra på högsta värmen och lägg på ett lock.
Koka musslorna i ca fem minuter under locket.
De musslor som inte öppnat sig ska slängas.
Häll på grädden och krydda med peppar och persilja.

Servera med ett gott bröd och kanske ett glas vitt?