American meatloaf

4 port

1 ½ dl ketchup
2 msk hickory barbequesås
1 msk strösocker
500 g köttfärs
1 ½ dl vetemjöl
2 dl ströbröd
1 ägg
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
½ tsk peppar
1 tsk lökpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ketchup, barbequesås och socker till en slät sås.
Ta ca 1 dl sås åt sidan.
Blanda ner övriga ingredienser i den kvarvarande såsen.
Forma smeten till en limpa och lägg i en smord, ugnsfast form och täck den med folie.
Ställ in formen i ugnen i ca 30 minuter.
Ta ut limpan och häll av spadet och lägg tillbaka limpan i formen.
Skär limpan i skivor nästan hela vägen igenom, men så att den fortfarande håller ihop.
Häll såsen du ställde åt sidan över limpan och ställ in den i ugnen igen i ytterligare 30 minuter, eller tills limpan är helt genomstekt.

Servera med potatismos och grönsaker.